Ölçme Araştırmaları Akademisi Açılıyor

Ölçme Araştırmaları Akademisi Açılıyor

18.11.2020 394

İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ile Ölçme Araştırmaları Akademisi kurulacaktır.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince yönlendirilecek çalışmalar sonunda, öğretmenlerin sınıf içi ölçme ve değerlendirme problemlerine bilimsel araştırma yöntemleri ile çözüm üretmesi amaçlanmaktadır. Öğretmenlerin ölçme değerlendirme ve bilimsel araştırma konularında kavramsal bilgisini güçlendirmenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları konuda kavramsal bilgiye nasıl ulaşabilecekleri üzerine de çalışmalar yapılacaktır. 

Çalışma grubu; İstanbul genelinde resmî okullarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, en az 3 yıllık mesleki deneyimi olan ve mesleki gelişime önem veren matematik ve fen alanları öğretmenlerinden oluşturulacaktır. Çalışmaya katılacak öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme alanında proje yaparak bilgi ve deneyimlerini arttırmaya istekli olmaları beklenmektedir. Sürekli katılım gerektiren çevrim içi çalışma toplantıları iki haftada bir yapılacaktır. Kontenjan 30 kişi sınırlıdır.

Öğretmen seçimi Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.

Çalışmanın araştırma bulguları, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde 29 - 30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Eğitimde Ölçme Değerlendirme Uygulamaları Ulusal Kongresi'nde sunulacaktır.  

Akademiye katılım istanbulodm.meb.gov.tr adresinden 16 Kasım 2020 Pazartesi saat 10.00'dan itibaren 22 Kasım 2020 Pazar günü saat 17.00'ye yapılabilecektir.