Öğretmenlerimiz ile Öğrencilerimizin Alacağı Önlemler

31.10.2020 1764

1.      Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikâyeti olması durumu ile aile içerisinde solunum yolu şikâyetleri gelişen veya solunum yolu enfeksiyonu hikâyesi ile hastane yatışı yapılan kişi varlığında ya da COVID-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda okula gelmeyecek ve okul idaresi durumdan haberdar edilecektir.

2.     Öğrenciler, sınıf oturma planında kendileri için ayrılan sıradan başka bir yere oturmayacaktır.

3.     Öğrenciler okuldaki yönlendirme ve talimatlara mutlaka uyacaklardır.

4.     Öğrenciler sadece kendilerine ait olan materyalleri kullanacaktır. Asla materyal alışverişi yapmayacaklardır.

5.     Ders giriş ve çıkışlarında ellerini dezenfektanla veya sabunla sık sık temizleyecektir.

6.     Okul içinde ve derslerde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takılmalıdır.

7.     Okula giriş- çıkışlarda, lavabolarda, teneffüs saatlerinde ve sınıf içinde sosyal mesafeye mutlaka dikkat edilecektir.

8.     Sınıf içerisinde damlacık oluşturacak şekilde yüksek sesle konuşulmayacak ve temastan kaçınılacaktır.

9.     Öğrenciler yanında kişisel hijyenini sağlayacak malzemeler bulundurmalıdır.

10.   Atık maskeler atık maske kutusuna atılacaktır.

11.   Gerekli görüldüğünde eldiven kullanılacaktır.

12.   Mecbur kalmadıkça yüzeylere dokunulmayacaktır (kapı kolu, merdiven tırabzanı vb.)

13.   Evden veya dışarıdan getirdiği yiyecekler paylaşılmayacaktır.

14.   Hapşırma, öksürme veya burun akıntısını silmek ve burnu temizlemek (sümkürmek) için tek kullanımlık mendil bulundurulmalıdır. Kullanılan mendil en yakın atık kumbarasına atılmalıdır.

Sağlıklı günler dileriz...