Doğal Afet Eğitimleri

Tüm dünyada etkisini gösteren Covid 19 salgını ve ülkemizin coğrafi konum olarak deprem kuşağında yer alması nedeniyle; olabilecek can ve mal kaybını en aza indirmenin yollarından bir tanesi de toplumun her kesiminde deprem ve salgın hastalık bilincini oluşturmaktır.

Bu amaçla yurdumuzda her yıl 12 Kasım günü "Afet Eğitimi Hazırlık Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle, Afetlere hazır toplum çerçevesinde  gelecek nesillerin afetlere hazır olabilmesi için AFAD tarafından başlatılan  "Afete Hazır Okul" hedefine uygun bir afete hazırlık bilinci oluşturabilmek çok önemlidir. Afet riskinin azaltılması bilgisinin yaygınlaştırması amacıyla farklı zamanlarda gerçekleştirilen çeşitli eğitim faaliyetlerine katılımların sağlanması ve ayrıca Millî Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan "Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi" kapsamında hazırlanan afet eğitimlerinde eğitim materyali olarak kullanılmak üzere öğretmenlere ve öğrencilere yönelik hazırlanan Afet Eğitim Etkinlikleri El Kitabındaki etkinlikler gerçekleştirilecektir.

08.11.2021 339

Örnek etkinlik için tıklayınız.