Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzu Yayınlandı

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzu Yayınlandı

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılında Bakanlığımıza bağlı resmî  8. ve 12. sınıflar ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları tamamlanmış olup, il millî eğitim müdürlüklerinden gelen yıl sonu raporlarının değerlendirilmesi neticesinde ilgi  Kılavuzda ve ekindeki "Değerlendirme Formu"nda güncelleme yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" başlıklı  ek 3 üncü maddesinde yer alan; "İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir." hükmü doğrultusunda, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim ve öğretim kurumlarının 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan istekli öğrencilere yönelik açılmasının planlandığına dair ilgi  yazı ilişikte gönderilmiştir.

Bu doğrultuda düzenlenen ve ilgi  Makam Oluru ile onaylanan "2021-2022 Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu"  ekte yer almaktadır.

İlgililere duyurulması ve yürütülecek iş ve işlemlerde ekte yer alan Kılavuz hükümlerinin uygulanması hususunda;

Gereğini rica ederim.

18.08.2021 423

 

Kılavuzu indirmek için tıklayınız.

18-08-2021