AFAD Acil Uygulaması

06.01.2022 377

Bakanlığımızca afet ve acil durumlara önleyici bir yaklaşımla, etkin ve sürdürülebilir tedbirler alınarak risk ve zararların azaltılmasının  hedeflendiği,  Okul ve kurumlarda muhtemel afet ve acil durumlar için önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, afet ve acil durum planlarına uygun bir biçimde süreçlerin hassasiyetle yönetilmesinin gerekli görüldüğü,  Güvenli yaşam biçiminin bir kültür hâline getirebilmenin eğitimle mümkün olabileceği,  Ulusal düzeyde farkındalık oluşturularak sağlık ve güvenlik kültürünün yaşam biçimi hâline dönüştürülmesi için öğrenci, öğretmen, çalışan ve velilerimizin eğitimleri ile destekleyici uygulamalara katılımlarının önemli görüldüğü, belirtilmiştir.

Afet zararlarının azaltılması ve etkili afet yönetimi amacıyla İlimizde bulunan tüm Resmi/Özel okullarımızda afet ve acil durumlarla doğrudan ya da dolaylı ilgili konularda, kulüp ve ekip çalışmalarının yapılması, toplum bilinci, gelişimi ve farkındalık oluşturulması bakımından önemli görülmekte olup, İlgi (e) yazı doğrultusunda   afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve  manevi  zararı en aza indirmek ve toplumu  afet ve acil durumlara daha dirençli hale  getirmek için "AFAD Gönüllüsü Programı" uygulanmaktadır. Program kapsamında gonullu.afad.gov.tr üzerinden yayınlanan  "AFAD Gönüllülük Sistemi" 'ne  kaydolan: program kapsamında verilen uzaktan eğitimi tamamlayan, 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlarımız "Temel AFAD Gönüllüsü" olabilmektedir denilmektedir.

AFAD Gönüllülerinin artacağını temennisiyle tüm öğrencilerimizin bilgisine sunarız.

06-01-2022